Puig de l'Àliga i El Pení des de Coll de Perafita 

Track description

Ruta circular des de Coll de Perafita que s'endinsa al parc natural del Cap de Creus per dos cims espectacular pel que fa a vistes. Si s'enxampa un dia clar i net s'arriba a veure el Puigmal, el Comanegra, el Canigó, el Puig Neulós, el Montseny, les Gavarres, les Muntanyes de Begur, i el massís del Montgrí, les Illes Medes, entre molts altres cims i poblacions.
Cal però tenir en compte que el Pení és un cim "arriscat" per dos motius:
1. Voregem una zona militar i ens trobem diverses prohibicions de pas que "ens saltem" fins que arribem al filat que envolta el perímetre prohibit, que no ens saltem, naturalment. A partir del Puig dels Simonets (inici de les edificacions militars) hem de fregar constantment el filat (amb molt de compte de no caure i vigilant els trossos de filat rovellat que hi ha deixats anar) perquè no hi ha cap altra manera d'arribar al Pení, o al més a prop possible, perquè el cim és absolutament inaccessible, atès que queda dins la zona militar.
2. Pel que fa a aquesta ruta, per fer el descens s'ha d'estar molt al tanto de les imatges de satèl·lit i més aviat seguir el mapa de l'OSM per provar una ruta que ens dugui a bon port, atès que el corriol que assenyalen a l'ICGC està del tot abandonat i és impracticable. Sigui com sigui, us recomano que no feu aquesta ruta amb pantalons curts!
No hi ha fonts durant la ruta.