Puig d'Arques des de la creu de Can Carbó 

Track description

La creu de Can Carbó, al camí de Mas Sais, és un encreuament de camins senyalitzat amb cartells homologats. El recorregut proposat es fa seguint el sentit contrari a les agulles del rellotge així que agafarem la pista que en direcció nord-oest inicia una suau baixada. Després de recórrer uns 500 metres trobem una pista secundària que surt a la nostra esquerra en un fort revolt de la pista. Seguirem per la pista en sentit oest, i deixem la pista principal, que continua en baixada. Creuarem un pont una mica amagat per la vegetació i continuarem en sentit nord-est fins a sortir de nou a una pista més ampla. Anirem caminant en sentit nord-oest uns 150 metres. Trobarem una cruïlla. Girarem a l’esquerra, en sentit oest per anar en cerca del mas Can Carbó.
Abans d’arribar a aquest edifici, en restauració, ens haurem trobat una cruïlla, la pista que continua recte està barrada per una cadena i a la dreta continua, en forta pujada, una altra pista. Totes dues són opcions bones, ja que agafem la pista que agafem, arribarem al mas. En aquest lloc hem d’anar a trobar una pista que puja per un costat de la casa i que comença a tapar-se amb la vegetació. Anirem seguint aquesta pista, sempre en pujada i en direcció nord-est a les diferents cruïlles que ens podem trobar fins que, després d’uns 850 metres tornem a sortir a una pista en millor estat de conservació.
Girarem a l’esquerra, en sentit oest. Havent recorregut 650 metres tornem a trobar altra pista. La seguirem en sentit sud-oest i ja no la deixarem fins a arribar a Sant Cebrià dels Alls. Ara ja som en un GR i haurem d’anar seguint les indicacions que ens manen cap al puig d’Arques. Arribarem a una cruïlla senyalitzada amb un pal que ens indica la direcció a prendre per anar al puig d’Aiguabona i al puig d’Arques. Haurem de deixar el GR i agafar el PR-C 103, i anar per una pista secundària que puja per la nostra dreta en sentit nord-oest. Al cap de pocs metres de pujada arribarem a una cruïlla. Primer continuarem pel PR, girarem a la nostra esquerra, per pujar al puig d’Arques o de la Gavarra. Fet el cim, tornarem sobre les nostres passes fins a la cruïlla anterior i ara anirem recte, per enfilar un sender entre alzines que ens pujarà fins a la plataforma del mirador del puig d’Arques.
Després de gaudir de les vistes, si el dia ho permet, baixarem de la plataforma que fa de mirador i agafarem un corriol que segueix per sota de la plataforma, en sentit nord-est, per visitar el dolmen o cista del Puig d’Arques. D’aquest punt continuarem baixant, entre alzines, en sentit nord-est per anar a trobar la pista forestal. Arribats a aquesta pista, seguirem per la nostra dreta fins a tornar a sortir a la Creu d’en Sabater, lloc pel qual ja hem passat de pujada.
Ara agafarem la pista que en sentit sud, mena cap a Calonge. Transitem pel sender de petit recorregut de Calonge. No el deixarem fins a arribar a Can Tallades. Aquí deixarem el sender de petit recorregut i anirem la pista que, en sentit nord-est, en 990 metres ens portarà al punt de destinació.